Αγώνας Δρόμου 1,5km

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

12:00

Εκκίνηση

Αφετηρία Αυθεντικού Μαραθωνίου

Τερματισμός

Αφετηρία Αυθεντικού Μαραθωνίου

Διαδρομή

Η διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει την Λεωφόρο Μαραθώνος από την αφετηρία με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη για 750μ περίπου οι δρομείς τρέχουν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος , πραγματοποιούν αναστροφή και συνεχίζουν την πορεία  τους και πάλι επί της Λεωφ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς  τον Μαραθώνα και την Ιστορική Αφετηρία, και συνεχίζουν μέχρι τον τερματισμό.

Δικαίωμα εγγραφής – συμμετοχής

Στον Αγώνα δρόμου 1 χλμ. μετέχουν δρομείς που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 5ο  έτος της ηλικίας τους.

Για όλους τους αγώνες, για ηλικίες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους, προκειμένου να λάβουν μέρος.

Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των 10 ετών, θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους κατά την συμμετοχή τους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ & ΑΡΘΡΑ
Ο ημιμαραθώνιος έχει την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ ) και διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα και τις διατάξεις των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ, όπως αυτοί ισχύουν.
Σημείωση: Ότι δεν αναφέρεται ρητά στις παραγράφους της παρούσας Προκήρυξης υπόκειται στους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ, ενώ παράλληλα τα άρθρα με όλες τις διατάξεις τους, τα οποία διέπουν τα αγωνίσματα σε Δημόσια οδό, τίθενται αυτόματα και καθολικά σε ισχύ.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων.

Προσοχή: Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές – on line ) την εβδομάδα που προηγείται και την ημέρα του αγώνα.

Τρόποι εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

  • Με on-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kedmarahon.gr (Ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνος)

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Ο αγώνας δρόμου 1 χλμ. είναι χωρίς χρονομέτρηση.

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα υγείας κατά την διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σ’ έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών, σε καρδιολογικό έλεγχο.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, προσωπικό ιατρικών υπηρεσιών και πρώτων βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε  επείγοντος  ιατρικού περιστατικού, με την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους διοργανωτές, δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους , υπογράφοντας την σχετική Υπεύθυνη δήλωση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής για τον κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης.