Αγώνας Δρόμου 5km

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

10:00

Εκκίνηση

Αφετηρία Αυθεντικού Μαραθωνίου

Τερματισμός

Αφετηρία Αυθεντικού Μαραθωνίου

Διαδρομή

H διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. περιλαμβάνει την Λεωφόρο Μαραθώνα, από την Αφετηρία με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη. Οι δρομείς τρέχουν επί της λεωφόρου Μαραθώνος, φθάνουν στο ύψος της  (διασταύρωση Λεωφ. Μαραθώνα με οδό Πλαταιών) πραγματοποιούν αναστροφή και συνεχίζουν την πορεία τους και πάλι επί της Λεωφ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς τον Μαραθώνα και την ιστορική αφετηρία, και συνεχίζουν μέχρι τον τερματισμό.

Δικαίωμα εγγραφής – συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα δρόμου των 5 χλμ., θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Μετέχουν και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ & ΑΡΘΡΑ
Ο ημιμαραθώνιος έχει την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ ) και διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα και τις διατάξεις των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ, όπως αυτοί ισχύουν.
Σημείωση: Ότι δεν αναφέρεται ρητά στις παραγράφους της παρούσας Προκήρυξης υπόκειται στους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ, ενώ παράλληλα τα άρθρα με όλες τις διατάξεις τους, τα οποία διέπουν τα αγωνίσματα σε Δημόσια οδό, τίθενται αυτόματα και καθολικά σε ισχύ.

Διακρίσεις – Έπαθλα

Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμεται στους τρεις (3) πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών του Αγώνα δρόμου 5km. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια. Προϋπόθεση για την βράβευση των διακριθέντων είναι ο έγκυρος τερματισμός.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί το αναμνηστικό “Δώσε πνοή και ελπίδα.

Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου της επιλογής τους, θα έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν το δίπλωμα τους μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης: marathonhalfmarathon.gr και να πάρουν δωρεάν ηλεκτρονικά την φωτογραφία τερματισμού τους.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020.

Προσοχή: Καμία εγγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί από την παραπάνω ημερομηνία και μετά (έγγραφη , ηλεκτρονική ή την ημέρα του αγώνα).

Τρόποι εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

  • Με on-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: marathonhalfmarahon.gr
  • Αυτοπροσώπως, στο ακόλουθα σημεία: Κ.Ε.Δ.Μ.Α  Λεωφ. Μαραθώνος 196, 19005 Μαραθώνας, τηλ 2294069816-2294320534

Είδη εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

  • Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα
  • Ομαδικές, από 6 άτομα και πάνω. Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν στην εγγραφή μιας ομάδας τουλάχιστον 6 ατόμων, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ίδιο αγώνισμα. Εγγραφή μιας ομάδας με συμμετοχή των μελών της ομάδας σε διαφορετική ενότητα αγωνισμάτων δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα μπορεί να καταχωρηθεί  στο σύστημα των εγγραφών. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Κατά την ομαδική εγγραφή, θα πρέπει να οριστεί  ένας αρχηγός ομάδας, είτε πρόκειται να αγωνιστεί ο ίδιος σε κάποιον αγώνα, είτε όχι. Σε κάθε περίπτωση, ο αρχηγός εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα στην επικοινωνία με τους διοργανωτές.

Οι ομαδικές εγγραφές γίνονται on-line και αναγνωρίζονται από την δήλωση του ονόματος της ομάδας στην αντίστοιχη στήλη.

Για πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές και τις εγγραφές ειδικών κατηγοριών, μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο του Ημιμαραθωνίου δρόμου στα τηλέφωνα: 2294069816 & 2294320534

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα υγείας κατά την διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σ’ έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών, σε καρδιολογικό έλεγχο.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, προσωπικό ιατρικών υπηρεσιών και πρώτων βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε  επείγοντος  ιατρικού περιστατικού, με την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους διοργανωτές, δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους , υπογράφοντας την σχετική Υπεύθυνη δήλωση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής για τον κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης.

Σταθμοί Υποστήριξης

  • Εμφιαλωμένο νερό θα δοθεί στους δρομείς κατά τον τερματισμό τους

Χιλιομετρικές ενδείξεις

Σε κάθε χιλιόμετρο των αγωνιστικών διαδρομών θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Χρονικό όριο ολοκλήρωσης των αγώνων

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα δρόμου 5km είναι 1 ώρα από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων της διοργάνωσης (εκτός της απόσταση του 1,5 χλμ. που είναι χωρίς χρονομέτρηση) καθώς και στην έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, στον ημιμαραθώνιο δρόμο και στα 5 χλμ. θα πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για τον αγώνα δρόμου 5km θα υπάρχουν στην εκκίνηση και στο σημείο τερματισμού.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο μετά την λήξη των αγώνων. Τυχόν ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός 5 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης τους στο website της διοργάνωσης.

Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Αν κάποιος αθλητής ακυρωθεί σε ένα αγώνισμα εξαιτίας της παραβίασης κάποιου άρθρου του κανονισμού που είναι σε ισχύ, στα επίσημα αποτελέσματα, δεν κατατάσσεται, ακυρώνεται ή αναγράφεται και γίνεται αναφορά του άρθρου το οποίο παραβιάστηκε (άρθρο 145.1).

Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Για τους συμμετέχοντες δρομείς του ημιμαραθωνίου δρόμου θα υπάρχει ειδικός χώρος φύλαξης του στεγνού ρουχισμού. Οι δρομείς θα αποθέσουν στον διαμορφωμένο χώρο φύλαξης για προσωπικά τους αντικείμενα εντός σακιδίου με το ειδικό αυτοκόλλητο Bib Number τους, το οποίο θα παραλάβουν από το κέντρο εγγραφών.