Αγώνας Δρόμου 1,5km

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

09:30

Εκκίνηση

Αφετηρία Αυθεντικού Μαραθωνίου

Τερματισμός

Αφετηρία Αυθεντικού Μαραθωνίου

Διαδρομή

Η διαδρομή του αγώνα δρόμου 1,5 χλμ. περιλαμβάνει την Λεωφόρο Μαραθώνος από την αφετηρία με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη και για 750μ περίπου οι δρομείς τρέχουν επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, πραγματοποιούν αναστροφή και συνεχίζουν την πορεία τους και πάλι επί της Λεωφ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς τον Μαραθώνα και την Ιστορική Αφετηρία και συνεχίζουν μέχρι τον τερματισμό.

Δικαίωμα εγγραφής – συμμετοχής

Στον Αγώνα δρόμου 1,5 χλμ. μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών και μαθητές Δημοτικού Σχολείου Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης.

Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των 10 ετών, θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους κατά την συμμετοχή τους.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ & ΑΡΘΡΑ
Ο ημιμαραθώνιος έχει την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου (ΣΕΓΑΣ ) και διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα και τις διατάξεις των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ, όπως αυτοί ισχύουν.
Σημείωση: Ότι δεν αναφέρεται ρητά στις παραγράφους της παρούσας Προκήρυξης υπόκειται στους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ, ενώ παράλληλα τα άρθρα με όλες τις διατάξεις τους, τα οποία διέπουν τα αγωνίσματα σε Δημόσια οδό, τίθενται αυτόματα και καθολικά σε ισχύ.

Διακρίσεις – Έπαθλα

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί το αναμνηστικό “Δώσε πνοή και ελπίδα.

Οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν στον αγώνα δρόμου της επιλογής τους, θα έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν το δίπλωμα τους μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης: marathonhalfmarathon.gr και να πάρουν δωρεάν ηλεκτρονικά την φωτογραφία τερματισμού τους.

Δηλώσεις συμμετοχής

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως για λόγους ασφαλείας και αποφυγής συνωστισμού και συγχρωτισμού , δεν θα υπάρξουν εγγραφές για κανέναν, στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα. Αυτό αφορά και τα παιδιά και τον παιδικό αγώνα. Παρακαλούνται οι γονείς να ολοκληρώσουν την εγγραφή των τέκνων τους, ηλεκτρονικά μέχρι την 9η Οκτωβρίου και κατά την ημέρα παραλαβής του αριθμού συμμετοχής, να προσκομίσουν την ταυτότητα τους, ώστε να ταυτοποιηθεί η συγγένεια του συμμετέχοντα παιδιού.

Τρόποι εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

  • Με on-line εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: marathonhalfmarahon.gr
  • Αυτοπροσώπως, στο ακόλουθα σημεία: Κ.Ε.Δ.Μ.Α  Λεωφ. Μαραθώνος 196, 19005 Μαραθώνας, τηλ 2294069816-2294320534

Υγειονομική κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα υγείας κατά την διάρκεια του αγώνα, τα οποία οφείλονται σ’ έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών, σε καρδιολογικό έλεγχο.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, προσωπικό ιατρικών υπηρεσιών και πρώτων βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης – τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε  επείγοντος  ιατρικού περιστατικού, με την παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους διοργανωτές, δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους , υπογράφοντας την σχετική Υπεύθυνη δήλωση, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική δήλωση εγγραφής για τον κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Ο αγώνας δρόμου 1,5 χλμ. είναι χωρίς χρονομέτρηση.